Om föreningen

Konstföreningen Westmannia, eller Hälso- och sjukvårdens konstförening i Västmanland som den tidigare kallades, har sedan början av 80-talet varit en mycket populär sammanslutning för konstintresserade sjukvårdsanställda i Västmanlands län. Efter ett par år i dvala har föreningen nu fått en nystart.

Den nytillsatta styrelsen har som ambition att föreningen ska bli en modern och aktiv förening som präglas av öppenhet och lättillgänglighet. Vi öppnar föreningen för alla personer som är bosatta i Västmanlands län, oavsett om man är anställd inom sjukvårdande verksamhet eller inte. Vi vill arrangera besök hos konstnärer, på gallerier och utställningar för att sprida kännedom och kunskap om nu levande professionella konstnärer och deras tekniker. Detta öppnar också möjligheter för medlemmarna till förmånliga inköp av konstverk. Självklart ska också de tidigare så populära konstutlottningarna återupptas.

STADGAR

Föreningens stadgar är fastställda vid ett extra årsmöte 2018 och finns att läsa i sin helhet här.

STYRELSE

Charina Åkerlund, ordförande